Elgkarbonader med bakte rødbeter

med viltsaus og erter
Elgkarbonader med bakte rødbeter smaker godt sammen viltsaus og erter.
Elgkarbonader med bakte rødbeter

Slik gjør du

Elgkarbonader med bakte rødbeter er et velsmakende middagstips.

Våre elgkarbonader er ferdig stekt i jernpanne og inneholder lite fett. Karbonadene er laget av elg- og svinekjøtt. I utgangspunktet er viltkjøtt svært magert, og ved å blande inn kjøtt av svin blir ikke det ferdige produktet for tørt. Smedstuen Gård sine karbonader er kåret til best i test hos Bramat

  • Varm karbonadene ved svak varme i en stekepanne med litt smør.
  • Rødbetene skrelles og bakes i ovnen til de er møre, 30-40 min ved 150 grader.
  • Sukkererter og erter varmes eller kokes i en kjele.
  • Lag viltsaus etter anvisning på pakken, men bytt gjerne ut litt vann med matfløte.

All råvare som Smedstuen bruker til elgkarbonader, er godkjent og kontrollert av veterinær. På Elgslakt.no kan du lese mer om våre ulike viltmottak og betingelser.

Informasjon om elgkarbonader fra Smedstuen Gård


Vi anbefaler også:

Ingredienser

4 porsjoner
 

Elgkarbonader fra Smedstuen AS

8 elgkarbonader
fra Smedstuen AS

  • litt smør til oppsteking av karbonadene

Saus

  • 1 pk viltsaus
  • 2 dl matfløte

Grønnsaker

  • 250 gram 1/1 rødbeter
  • 2 pk sukkererter
  • 1 bx/pk grønne erter
  • urter til pynt

Poteter

  • Til Smedstuens elgkarbonader kan man spise både fløtegratinerte,  kokte og stekte poteter.
KLIKK HER FOR VAREBESKRIVELSE  Varebeskrivelse