Elgstek benfri med bakte grønnsaker

med saus av rømme og geitost
Lag elgsteken så nært opp til siste forbruksdag som mulig. Langstek elgkjøttet på lav temperatur over flere timer.
Da sprenges ikke cellene i kjøttet, og kjøttsaften bevares inne i elgsteken. Dette gir også den møreste steika.
Elgstek benfri med bakte grønnsaker

Slik gjør du

Elgstek benfri med bakte grønnsaker er et velsmakende middagstips.

All råvare som Smedstuen bruker til benfri elgstek, er godkjent og kontrollert av veterinær. På Elgslakt.no kan du lese mer om våre ulike viltmottak og betingelser.

  • Gni inn steken med salt, pepper og rosmarin. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
  • Sett ovnen på 80 grader. Steken brunes forsiktig i godt smør i jernpanne. Legg så steken i en langpanne, hell på rødvin. Steketiden tar flere timer avhengig av stekens tykkelse. Beregn god tid, 4-6 timer. Den lave steketempraturen gjør at cellene i kjøttet ikke sprenges og at saftigheten beholdes.
  • Når steketermometeret viser ca 62 gr er steken svakt rosa, ved 65 gr er godt stekt.
  • Ta ut steken og server straks. Kjøttet trenger ikke hvile når du har stekt det sakte og forsiktig. Sausen lager du ferdig på slutten.
  • Brun smør og mel i en kjele og spe med kraften fra steken, litt om gangen. Tilsett rømme geitost og ripssgele.
  • Gulrot skjæres i tynne staver. Blomkål, neper og purre skjæres i biter. Pakkes godt inn i folie m/ litt smør og salt. legges i ovnen i ca 30 min sammen med steken.

Vi anbefaler også:

Ingredienser

6 porsjoner
 
  • 1,5-2,0 kg elgstek surret benfri
    fra Smedstuen Gård AS
  • 2 ts salt
  • 1 ½ ts pepper
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 3 dl rødvin

Saus:

  • 5 dl stekesky
  • 1 ½ dl rømme
  • 2-3 skiver geitost
  • ripsgele
  • 2 ss hvetemel

Grønnsaker:

  • 500 gram gulrot
  • 400 gram blomkål
  • 400 gram neper
  • 1 purre

Poteter:

  • Flere varianter passer til
    elgstek benfri fra Smedstuen Gård:
    Fløtegratinerte, kokte, hasselback eller stekte.
    Prøv også hjemmelaget potetmos, og stek den gjerne litt under grill i ovnen.
KLIKK HER FOR VAREBESKRIVELSE