Elg entrecote med grillet tomat og brokkoli

med godt urtesmør
Elg entrecote smaker veldig godt med rødvinssaus, grønnsaker og godt urtesmør.
Elg entrecote med grillet tomat og brokkoli

Slik gjør du

Elg entrecote med grillet tomat og brokkoli er et velsmakende middagstips.

Elg entrecote er like mør som fileten, men innholder mer fett. Den er derfor saftigere og mer smakfull. La kjøttet ligge fremme på kjøkkenbenken i romtemperatur et par timer før steking. Sørg for at stekepannen er varm nok. Du bør aller helst bruke en jernpanne, ettersom den holder best på varmen.

Steker du entrecôte riktig, er du garantert et saftig, mørt og smakfullt måltid!

  • Varm opp stekepannen og la smøret bli brunt før du legger i elgkjøttet.
  • Stek elg entrecote pent brun på begge sider, ca. 1-2 minutter på hver side.
  • Strø på salt og pepper, og etterstek ved svak varme i 2-3 minutter
  • Snu entrecôten et par ganger. La kjøttet hvile 5-6 minutter mens du lager tilbehør.
  • Store, hele hvitløk bakes i ovn på grovt salt i ca. 30-40 minutter på 180 grader, eller til de er møre. Del hvitløken i to.
  • Damp brokkoli i en kjele med litt vann (kan gjerne forvelles først).
  • Stek små tomater i litt smør i stekepannen.
  • Legg på tynne skiver av urtesmør på entrecoten, eller ved siden av.
  • Vil du ha saus på, så anbefaler vi rødvinssaus. Rødvinssaus smaker veldig godt til entrecote av elg.

Rødvinssaus

  • Skrell og finhakk løken.
  • Ha all løken i en gryte og tilsett rødvin.
  • Kok alt sammen inn til det får en fast konsistens
    omtrent en halv time.
  • Deretter tilsetter du kraften, og koker det inn til halve mengden
    omtrent et kvarter.
  • Sil dette ut og rør inn det kalde smøret.
  • Smak til med salt og pepper etter ønske.

Tips for tilberedning av entrecôte

En perfekt posjon tilsvarer omtrent 3 cm. tykkelse og 300 gram pr. entrecôte-skive. Bruk et redskap av tre til å snu biffene. Da stikker du ikke så lett hull i kjøttet, slik at saften siger ut. La biffene hvile noen minutter på tallerkenen før servering.

Entrecôte stammer fra fransk, og betyr «mellom ribbeina». Disse kjøttstykkene skjæres altså ut fra ribbeina på elgen.

All råvare som Smedstuen bruker til elg entrecote, er godkjent og kontrollert av veterinær. På Elgslakt.no kan du lese mer om våre ulike viltmottak og betingelser.

Informasjon om elg entrecote fra Smedstuen Gård


Vi anbefaler også:

Ingredienser

4 porsjoner
 

Elg entrecote fra Smedstuen AS

600-800 gram
elg entrecote
fra Smedstuen AS

  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ss smør

Rødvinssaus til elg entrecôte

  • 5 dl rødvin
  • 2 stk sjalottløk eller vanlig løk
  • 5 dl kraft fra elgkjøttet,
    evt. pose, buljong
  • 100 g usaltet smør
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper

Annen saus

  • urtesmør kjøpt ferdig – eller lag det selv på forhånd

Grønnsaker

  • 2 hele, store hvitløk
  • 400 gram brokkoli
  • 300 gram små tomater
  • urter til pynt (salvie/ timian)

Poteter

  • Flere varianter passer til
    elg entrecote fra Smedstuen Gård:
    Fløtegratinerte, kokte, hasselback eller stekte.
    Prøv også hjemmelaget potetmos, og stek den gjerne litt under grill i ovnen.
KLIKK HER FOR VAREBESKRIVELSE  Varebeskrivelse