Elg indrefilet med blåbær og stekt kantarell

en smakfull og eksotisk festmiddag
Lag et festmåltid av elg indrefilet til familie og venner. Indrefilet av elg er mørt, magert, smakfullt og eksotisk.
Elg indrefilet med blåbær og stekt kantarell

Slik gjør du

Elg indrefilet med blåbær og stekt kantarell er et velsmakende middagstips.

  • Varm opp stekepannen og la smøret bli brunt før du legger i elg indrefilet. Elgkjøttet kan gjerne ha ligget litt ute før steking, slik at det ikke er så kaldt.
  • Stek biffene pent brune på begge sider – ca. 1-2 minutter på hver side. Ha på salt og pepper og etterstek ved svak varme i 3-4 minutter. Snu indrefileten et par ganger. La kjøttet hvile i 5-10 minutter mens du lager tilbehør.
  • Skjær sellerirot i tynne skiver og stek i olivenolje med litt salt.
    Stek aspargesbønner og kantarell eller sopp i skiver som tilbehør til indrefilet av elg.
  • Lag saus etter anvisning på posen, men bytt ut litt vann med creme fresh eller matfløte. Tilsett sukker. Tilsett blåbær før servering av elg indrefilet.

All råvare som Smedstuen bruker til elg indrefilet, er godkjent og kontrollert av veterinær. På Elgslakt.no kan du lese mer om våre ulike viltmottak og betingelser.

Informasjon om elg indrefilet fra Smedstuen Gård


Vi anbefaler også:

Ingredienser

4 porsjoner
 

Elg indrefilet fra Smedstuen AS

600-800 gram elg indrefilet
fra Smedstuen AS

  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ss smør

Saus

  • 1 pk viltsaus
  • 1 ss crème fresh eller 1 dl matfløte
  • 2 ss blåbær
  • 1 ts sukker

Grønnsaker

  • 300 gram frityrstekt sellerirot
  • 300 gram aspargesbønner
  • 100 gram kantarell eller sopp
  • urter til pynt (salvie/ timian )
  • 2 dl olivenolje

Poteter

  • Flere varianter passer til
    elg indrefilet fra Smedstuen Gård:
    Fløtegratinerte, kokte, hasselback eller stekte.
KLIKK HER FOR VAREBESKRIVELSE  Varebeskrivelse